Civilian is een vijfkoppige band uit Hasselt die de klassieke hardrock van de jaren zeventig perfect weet te combineren met metal en rock van vandaag. De verschillende bandleden hebben een geschiedenis in bands als Evil Superstars, Kytana, Underdog!? en Chew A Bone, en staan live garant voor knallende rock en een verrassende show.

Death Enters My Ocean is een vierkoppige band uit Kortrijk die het levenslicht zag in 2007. Tijdens hun zoektocht naar een eigen geluid experimenteerden ze met invloeden uit punk en metal om uiteindelijk terecht te komen bij ambient post-metal. Vraag je hen naar enkele bands waar ze inspiratie uit putten, dan hoor je namen als ISIS, Neurosis, Deftones, And So I watch You From Afar, Hands en Karnivool.

Stem op je favoriete band of artiest en bepaal mee wie als volgende jong talent op Music Monkey zal verschijnen! 
Stemmen kan van 24.10.2013 t.e.m. 31.10.2013.

Over ons

Muziek wordt steeds meer online ontdekt en beleefd. Voor jonge artiesten is het dan ook belangrijk om aanwezig te zijn op het internet. Music Monkey is een initiatief dat jonge Vlaamse artiesten daarbij wil helpen.

Wij sleuren nieuw talent (en hun muziek!) uit het repetitiekot en zetten hen in onze spotlight. Dit doen we onder meer door een interview en een fotoshoot te organiseren. Deze verschijnen op Music Monkey, op een pagina toegewijd aan de artiest of band, die wij voor hen helemaal aankleden. Zo garanderen we deze artiesten een professionele vertegenwoordiging op het internet.