In 2010 zag These Mountains Are Ghosts het levenslicht met voormalige bandleden van onder andere Koan (post-rock), Ender en Ye Olde Grim Reap (beiden hardcore). Beïnvloed door voorbeelden als Mastodon, Red Fang, Converge en vooral ook Gospel, combineert de band metal en hardcore, met hier en daar ook ruimte voor meer experimentele passages.

Witte rock in een zwart omhulsel, dat zijn The White Blax in een notendop. De band haalt hun inspiratie uit de Britse rockmuziek van de jaren ‘60 en ‘70 en legt daar een dikke groove onder. Soms hard maar altijd dansbaar. Met ‘crazy’ frontvrouw Raïssa aan het roer, is een optreden van The White Blax de ideale formule voor een heerlijk muzikaal feest.

Stem op je favoriete band of artiest en bepaal mee wie als volgende jong talent op Music Monkey zal verschijnen! 
Stemmen kan van 24.10.2013 t.e.m. 31.10.2013.

Over ons

Muziek wordt steeds meer online ontdekt en beleefd. Voor jonge artiesten is het dan ook belangrijk om aanwezig te zijn op het internet. Music Monkey is een initiatief dat jonge Vlaamse artiesten daarbij wil helpen.

Wij sleuren nieuw talent (en hun muziek!) uit het repetitiekot en zetten hen in onze spotlight. Dit doen we onder meer door een interview en een fotoshoot te organiseren. Deze verschijnen op Music Monkey, op een pagina toegewijd aan de artiest of band, die wij voor hen helemaal aankleden. Zo garanderen we deze artiesten een professionele vertegenwoordiging op het internet.