De driekoppige rockformatie Mayson staat voor stevige rock, overgoten met een punky alternatief sausje. Voeg daar nog wat harde drums, diepe groovy baslijnen, meesterlijke gitaarriffs en rauwe vocals aan toe en je krijgt een geluid om u tegen te zeggen.

De band zag het daglicht in 2011 en waagde zich na een jaar schrijven en repeteren aan de Nero Rockrally, waar ze meteen met de jury- en publieksprijs aan dehaal gingen. Sindsdien hebben ze al menig jeugdhuizen en clubs onveilig gemaakt met hun ‘in your face’ songs die je achterover blazen.

In 2010 zag These Mountains Are Ghosts het levenslicht met voormalige bandleden van onder andere Koan (post-rock), Ender en Ye Olde Grim Reap (beiden hardcore). Beïnvloed door voorbeelden als Mastodon, Red Fang, Converge en vooral ook Gospel, combineert de band metal en hardcore, met hier en daar ook ruimte voor meer experimentele passages.

Stem op je favoriete band of artiest en bepaal mee wie als volgende jong talent op Music Monkey zal verschijnen! 
Stemmen kan van 24.10.2013 t.e.m. 31.10.2013.

Over ons

Muziek wordt steeds meer online ontdekt en beleefd. Voor jonge artiesten is het dan ook belangrijk om aanwezig te zijn op het internet. Music Monkey is een initiatief dat jonge Vlaamse artiesten daarbij wil helpen.

Wij sleuren nieuw talent (en hun muziek!) uit het repetitiekot en zetten hen in onze spotlight. Dit doen we onder meer door een interview en een fotoshoot te organiseren. Deze verschijnen op Music Monkey, op een pagina toegewijd aan de artiest of band, die wij voor hen helemaal aankleden. Zo garanderen we deze artiesten een professionele vertegenwoordiging op het internet.